18 травня 2023 року у Фізико-технологічному інституті металів та сплавів НАН України відбулася ІХ науково-практична конференція молодих вчених України
МЕТАЛЕВІ МАТЕРІАЛИ, ЇХ ВИРОБНИЦТВО ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЗАСТОСУВАННЯ В СУЧАСНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ.

Матеріали конференції

Зважаючи на реалії сьогодення за мету конференції було поставлено обмін актуальними знаннями, практичним досвідом і стратегічними баченнями у напрямку створення та виробництва інноваційної продукції на основі металевих матеріалів в контексті створення та розвитку сучасної української промисловості. Основними напрямками конференції були: новітні конструкційні та функціональні металеві матеріали, нові ефективні технології одержання металевих матеріалів та виробів з них, аналітичні огляди іноземного досвіду створення інноваційних виробництв, існуючий досвід і нові пропозиції впровадження інноваційних технологічних рішень для ефективного розвитку української промисловості.

20230518 113304 1

Конференція пройшла в змішаному очно-дистанційному форматі. В роботі конференції прийняли участь аспіранти, молоді та імениті вчені з різних закладів і міст України - зокрема з Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (Київ), Національного університету «Запорізька Політехніка» (м. Запоріжжя), Донбаської державної машинобудівної академії (м. Краматорськ), з наукових установ Відділення фізико технічних проблем матеріалознавства НАН України -  Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України (Київ), Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України (м. Львів), Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України (Київ), Інституту чорної металургії ім. З. І. Некрасова НАН України (м. Дніпро) та Фізико-технологічного інституту металів та сплавів НАН України (Київ), а також з Інституту металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України (Київ).

20230518 113326 1

Зокрема з доповідями виступили Шваб С.Л. (ІЕЗ ім. Є.О. Патона НАН України) «Перспективи українського титану для вітчизняної та світової промисловості»,  Водоп’янова Г.О. (ДДМА) «Використання calphad-методу для прогнозування концентраційних областей аморфізації рідких сплавів системи Cu–Ni–Ti–Hf», Гнатенко М.О. (НУ «Запорізька Політехніка») «Використання технологій віртуальної побудови цехів у підготовці ливарників», молоді вчені з ФТІМС НАН України: Калюжний П.Б. «Сучасні тенденції розвитку ливарного виробництва», Ліхацький Р.Ф. «Перспективи впровадження легованих хром-цирконієвих бронз в якості контактних пар електротранспорту», Нейма О.В. «Застосування полімерних моделей для виготовлення керамічних ливарних форм», Семенко А.Ю. «Використання методів чисельного моделювання при розробці технологій безперервного розливання», Фон Прусс М.А. «Стан та тенденції розвитку металургії в Україні під час повномасштабного вторгнення російської федерації». Представлені доповіді викликали жваве обговорення, що свідчить про актуальність питань, піднятих молодими вченими.

1

4

Варто відзначити, що за останні 5 років поглибилася співпраця між молодими науковцями інститутів Відділення ФТПМ НАН України, що є результатом роботи Ради молодих вчених відділення та активної наукової молоді. Їх участь у цій конференції є доказом успішної співпраці, як в науковій роботі, так і в організації заходів. 

Хоча військова агресія рф проти України вносить свої корективи, проте організаторам конференції хотілося б бачити більшу кількість представників ЗВО України, зокрема студентів і аспірантів.

Новини

Захист дисертації PhD

28 лютого 2024 року об 11 годині у к. 301 ФТІМС НАН України відбудеться захист дисертації Ліхацького Р.Ф. на здобуття ступеня доктора фіософії.
Ознайомитися з матеріалами дисертації

монографія “Сталь України: відновлення та інновації”

240124105016877 8338

Візит керівництва НАН України

 
 Керівництво Академії відвідало Фізико-технологічний інститут металів та сплавів НАН України