VIIІ науково-практична конференція молодих вчених України «Нові технології і матеріали у машинобудуванні»

На початку вересня 2020 року було проведено традиційну для ФТІМС НАН України восьму науково-практичну конференцію молодих вчених «Нові технології і матеріали у машинобудуванні», присвячену пам’яті С.В. Шуміхіна, В.І. Дубодєлова та Ю.В. Моісеєва. Фізико-технологічний інститут металів та сплавів НАН України може по праву пишатися визначною плеядою науковців, які пов’язали з ним своє життя. Цього року ми присвятили конференцію трьом визначним діячам нашого Інституту, щоб їхні імена та справи стали ще більш відомими широкому загалу наукової молоді та надихали на нові досягнення. Ми впевнені в тому, що маємо частіше згадувати наших вчителів та друзів, бути схожими на них і ставати навіть кращими, продовжуючи їх справи та створюючи нові ідеї, які будуть надихати наступні покоління молодих науковців!

Конференцію було організовано за безпосередньої участі молодих науковців ФТІМС НАН України та з допомогою старших колег. Нам також вдалося долучити до організаційної роботи завідувачів кафедр ливарного виробництва та фізико-хімічних основ технології металів Інституту матеріалознавства та зварювальних технологій ім. Є.О. Патона Національного технічного університету України «КПІ ім. І. Сікорського».

Важливо відзначити, що з кожним роком поглиблюється співпраця між науковою молоддю інститутів Відділення фізико-технічних проблем матеріалознавства НАН України. Протягом останніх кількох років така співпраця сприяла і продовжує сприяти проведенню спільних досліджень, організації заходів та активному вирішенню важливих для наукової молоді питань. Задля подальшого зміцнення подібної співпраці, в рамках конференції до організаційного комітету було залучено першого заступника голови наукової молоді НАН України, голову ради молодих вчених ВФТПМ НАН України та Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона Сергія Шваба, а також голову ради молодих вчених Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України Дениса Миронюка.

Спільними зусиллями було залучено до участі представників наукової молоді з інститутів Відділення фізико-технічних проблем матеріалознавства НАН України, КПІ ім. І. Сікорського, Одеського національного політехнічного університету та Приазовського державного технічного університету. Загалом у конференції брало участь більше сорока науковців, подано двадцять дві тези доповідей.

Збірка тез доповідей

conf molod 2020 1

Завдяки керівництву ФТІМС НАН України та його профкому, також було реалізовано давнішній задум проведення конференції на інститутській базі відпочинку «Наука». Результатом такого кроку стали плідні обговорення питань та проблем молодих науковців, розгляд шляхів їх вирішення та попередні домовленості учасників щодо проведення спільних заходів.

conf molod 2020 2

Почесним гостем конференції цього року став головний металург ДП НВКГ «Зоря» – «Машпроект» Георгій Пилипович Мяльніца. Він поділився своїм досвідом роботи та розповів про сучасні напрями і тенденції вітчизняного та закордонного газотурбобудування.

Відмітимо також, що конференцію було проведено з дотриманням усіх необхідних протиепідеміологічних норм. В результаті всі залишилися здоровими, отримали цікавий досвід, приємні враження та нові цілі!

Будемо сподіватися на розширення конференції в майбутньому та докладатимемо для цього максимум зусиль.

 

 

Новини

Захист дисертації PhD

28 лютого 2024 року об 11 годині у к. 301 ФТІМС НАН України відбудеться захист дисертації Ліхацького Р.Ф. на здобуття ступеня доктора фіософії.
Ознайомитися з матеріалами дисертації

монографія “Сталь України: відновлення та інновації”

240124105016877 8338

Візит керівництва НАН України

 
 Керівництво Академії відвідало Фізико-технологічний інститут металів та сплавів НАН України